31 maja 2011

Wolne popołudnie z musem morelowym

Dzisiaj na pocieszenie (bo dzień nie zaczął się miło) przygotowałam sobie mus morelowy. Trzeciej kawy już sobie odmówiłam, ale musu nie mogłam (; A teraz zaczyna się burza, więc uciekam i życzę miłego popołudnia (:


Mus morelowy
(pomysł zaczerpnięty z magazynu „Kuchnia” nr 5/2011 z moimi zmianami)

Składniki:
  • morele w syropie (410g)
  • 50g cukru
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • 400g śmietanki 36%
  • garść płatków migdałowych (plus do dekoracji)
Przygotowanie:
Morele z syropem, cukrem i aromatem zmiksować. Śmietankę ubić na sztywno, wymieszać z masa morelową i płatkami migdałowymi. Przełożyć do pucharków i schłodzić. Przed podaniem można udekorować ubita śmietaną i płatkami migdałowymi.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Nie dziwię się, że zrobiłaś sobie coś tak pysznego na pocieszenie. W musach wszelkiego rodzaju jestem zakochana ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm musiał być słodki i pyszny :-) idealny pocieszacz ;)

    OdpowiedzUsuń

dziękuje za odwiedziny i wszystkie komentarze (:

Blogger templates

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...