Jagodom w takiej postaci mówię zdecydowanie tak! Połączone z kremową śmietanką, pokruszonymi bezami smakują fantastycznie. Szybki deser na letnie popołudnie. Oczywiście deser można przygotować nie tylko z jagodami (: Polecam.
Jagodowy deser z bezami
Składniki:
400g śmietanki 30%, jagody (ilość według uznania), 50g cukru, bezy
Przygotowanie:
Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem. Jagody zmiksować (troszeczkę zostawić do deseru) i połączyć ze śmietanką. Przygotować szklanki lub pucharki i nakładać warstwami: śmietanka, pokruszone bezy i jagody. Następnie znowu śmietanka, bezy i śmietanka.
Smacznego.
Wygląda przepysznie:)
OdpowiedzUsuńAlez pychotka! Poproszę taki jeden:)Śliczny jest :)
OdpowiedzUsuńfioletowe słodkości;)
OdpowiedzUsuńtak dawno nie jadłam bezy.. w takim połączeniu musi smakować wspaniale :)
OdpowiedzUsuńTak, prosty pyszny deserek:)
OdpowiedzUsuńjak patrze na te zdjęcia zaczynam się zastanawiac czemu tak rzadko robię tego typu desery...
OdpowiedzUsuńkolor jest przeuroczy. a do jagód nie trzeba mnie długo namawiac, lubię jest bardzo bardzo.
OdpowiedzUsuńmiam! jagodowe love
OdpowiedzUsuńcudnie wyglada i na pewno smakuje wspaniale:)
OdpowiedzUsuńAle pyszności!Zaraz idę na targ, mam nadzieję, że jsgody jeszcze będą!
OdpowiedzUsuńMam pytanko! A jaka pojemność szklanek powinna być by deser wyglądał jak na zdjęciu?
OdpowiedzUsuńAnonimowy.. jak kiedyś sprawdziłam to szklanki mają 300 ml. Szklanki kupiłam w Ikei, ale wydaje mi się, że w innych deser też by ładnie wyglądał. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńZrobiłam do jest przepyszny. Serdecznie polecam.!
OdpowiedzUsuń