Smażone ziemniaki z tymiankiem
Składniki:
4 duże ziemniaki, łyżka suszonego tymianku, 2 łyżki masła, sól i pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i gotować w osolonej wodzie przez ok. 15 minut. Odcedzić i pokroić w plasterki. Następnie wymieszać z łyżką suszonego tymianku, dodać sól i pieprz do smaku. Patelnię rozgrzać i smażyć ziemniaki na maśle aż się zarumienią.
Smacznego.
Lubię takie ziemniaczki:) Całość bardzo fajna:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam pieczone ziemniaczki
OdpowiedzUsuńnawet dodatków do nich nie trzeba.. :-) no może kubek kefiru
Często robię takie ziemniaczki ..., jak zostają mi gotowane po objadku, dodaję przyprawę do ziemniaków, pycha :))
OdpowiedzUsuńsmakowicie wyglądają takie ziemniaczki:) Dawno takich nie robiłam..
OdpowiedzUsuńrewelacja!!!!!!!!!!!!! właśnie zjedliśmy.
OdpowiedzUsuńbardzo się ciesze, że smakowały. Oczywiście zamiast suszonego tymianku można zrobić również ze świeżym (:
Usuń