5 sierpnia 2010

Jagodowy deser

Jagodom w takiej postaci mówię zdecydowanie tak! Połączone z kremową śmietanką, pokruszonymi bezami smakują fantastycznie. Szybki deser na letnie popołudnie. Oczywiście deser można przygotować nie tylko z jagodami (:  Polecam.


Jagodowy deser z bezami

Składniki:
400g śmietanki 30%,  jagody (ilość według uznania), 50g cukru, bezy

Przygotowanie:
Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem. Jagody zmiksować (troszeczkę zostawić do deseru) i połączyć ze śmietanką. Przygotować szklanki lub pucharki i nakładać warstwami: śmietanka, pokruszone bezy i jagody. Następnie znowu śmietanka, bezy i śmietanka.

Smacznego.

13 komentarzy:

  1. Alez pychotka! Poproszę taki jeden:)Śliczny jest :)

    OdpowiedzUsuń
  2. tak dawno nie jadłam bezy.. w takim połączeniu musi smakować wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jak patrze na te zdjęcia zaczynam się zastanawiac czemu tak rzadko robię tego typu desery...

    OdpowiedzUsuń
  4. kolor jest przeuroczy. a do jagód nie trzeba mnie długo namawiac, lubię jest bardzo bardzo.

    OdpowiedzUsuń
  5. cudnie wyglada i na pewno smakuje wspaniale:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale pyszności!Zaraz idę na targ, mam nadzieję, że jsgody jeszcze będą!

    OdpowiedzUsuń
  7. Mam pytanko! A jaka pojemność szklanek powinna być by deser wyglądał jak na zdjęciu?

    OdpowiedzUsuń
  8. Anonimowy.. jak kiedyś sprawdziłam to szklanki mają 300 ml. Szklanki kupiłam w Ikei, ale wydaje mi się, że w innych deser też by ładnie wyglądał. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  9. Zrobiłam do jest przepyszny. Serdecznie polecam.!

    OdpowiedzUsuń

dziękuje za odwiedziny i wszystkie komentarze (:

Blogger templates

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...