23 kwietnia 2012

Wiosenne kwadraciki z ciasta francuskiego

Dzisiaj będzie szybko, smacznie, chrupiąco i sycąco. W roli głównej występuje ciasto francuskie. Nie odważyłam się jeszcze zrobić domowego, więc zawsze zaopatruje się w gotowe ze sklepu. Ale niemrożone. Jeśli ktoś korzysta z mrożonego należy go najpierw rozmrozić. Dodatki to moje ukochane pomidorki koktajlowe, żółty ser, szynka a wszystko to przyprawione bazylią i natką pietruszki. Szybka przekąska, smaczna na ciepło i na zimno. 


Kwadraciki z ciasta francuskiego z żółtym serem, szynką i pomidorkami
                                
Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g)
  • 12 plasterków żółtego sera (np. gouda)
  • 6 plasterków szynki
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • bazylia
  • garść posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Ciasto francuskie dzielimy na 12 kwadracików. Na każdy kawałek kładziemy plasterek sera i pół plasterka szynki. Następnie po jednym pokrojonym pomidorku. Wszystko posypujemy bazylia, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20 minut aż ciasto się lekko zarumieni. Po upieczeniu posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!

3 komentarze:

dziękuje za odwiedziny i wszystkie komentarze (:

Blogger templates

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...