Dzisiaj będzie szybko, smacznie, chrupiąco
i sycąco. W roli głównej występuje ciasto francuskie. Nie odważyłam się jeszcze
zrobić domowego, więc zawsze zaopatruje się w gotowe ze sklepu. Ale niemrożone.
Jeśli ktoś korzysta z mrożonego należy go najpierw rozmrozić. Dodatki to moje
ukochane pomidorki koktajlowe, żółty ser, szynka a wszystko to przyprawione
bazylią i natką pietruszki. Szybka przekąska, smaczna na ciepło i na zimno.
Kwadraciki z ciasta francuskiego z żółtym serem, szynką i
pomidorkami
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g)
- 12 plasterków żółtego sera (np. gouda)
- 6 plasterków szynki
- 12 pomidorków koktajlowych
- bazylia
- garść posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Piekarnik
nagrzać do 200 st. C. Ciasto francuskie dzielimy na 12 kwadracików. Na każdy
kawałek kładziemy plasterek sera i pół plasterka szynki. Następnie po jednym
pokrojonym pomidorku. Wszystko posypujemy bazylia, wkładamy do piekarnika i
pieczemy ok 20 minut aż ciasto się lekko zarumieni. Po upieczeniu posypujemy
natką pietruszki.
Smacznego!
zapisuję, apetyczne bardzo
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na pyszną przekąskę :)
OdpowiedzUsuńfajna łatwa przekąska.
OdpowiedzUsuń