Cienkie spaghetti z pieczarkami z dodatkiem
czosnku smakuje wyśmienicie. Śmietanę w przepisie można pominąć a zamiast
spaghetti można użyć innego makaronu.
Makaron z pieczarkami
Składniki
(2 porcje):
- 200g makaronu spaghetti (cienkiego)
- 300g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżeczki śmietany 12%
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron
ugotować al dente* w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć
na maśle. Następnie dodać przetarty czosnek oraz doprawić solą i pieprzem. Ściągnąć
z ognia, wymieszać ze śmietaną i natką pietruszki. Wymieszać z odcedzonym
makaronem. Posypać startym serem.
*cienki
makaron spaghetti gotuje się krócej niż normalny, ok 6-8 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuje za odwiedziny i wszystkie komentarze (: